Μπορεί η Λέσβος, ή Μυτιλήνη όπως τη λένε οι περισσότεροι οικειοποιούμενοι το όνομα της πρωτεύουσάς της, να είναι παγκοσμίως φημισμένη για το ούζο της, ίσως και για τις σαρδέλες Καλλονής, είναι όμως και πανελλαδικά γνωστή για τα τυριά της.
Το νησί είναι μεγάλο –το τρίτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα- με εντυπωσιακές γεωμορφολογικές διαφορές, από τις οποίες προκύπτει και η τεράστια ποικιλία στη χλωρίδα της. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως τα γαλακτοπαραγωγά ζώα της Λέσβου καλοτρώνε!
Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ