Ο μυζηθροχαλβάς της Λέσβου

30 Μαΐου, 2023 10:24

Με φρέσκια μυζήθρα, αλάτι και γάλα, έφτιαχναν στη Μυτιλήνη ένα είδος «τραχανά», που τον στέγνωναν στο μαγκάλι.

Τον έτριβαν στο «σταρικό» (χοντρό κόσκινο) και τον διατηρούσαν σε βάζα. Με βάση αυτόν τον τραχανά, ετοίμαζαν στη στιγμή έναν εντελώς διαφορετικό χαλβά, για να κεράσουν τις ξαφνικές επισκέψεις, αλλά και όταν ήθελαν να απολαύσουν ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό γλυκό!

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ