Η Συνταγή είναι από “Στέλιος Δουχάνης chef”.
Υλικά:
10 κρεμμύδια ξερά μέτρια σχήματος ωοειδές
2 ντομάτες κομμένες καρέ χωρίς τα σπόρια
Υλικά για την γέμιση:
3 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. ρύζι καρολίνα
1 ντομάτα ώριμη
½ κ.γ. κύμινο
70ml ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
2κ.γ. πελτέ
3 κ.σ. μαϊντανό
1κ.σ. σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
½ λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι με κάθετη τομή μέχρι την μέση του κρεμμυδιού και τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα, τοποθετώντας τα σε ένα ταψί για να κρυώσουν και να μπορέσουμε να τυλίξουμε τους ντολμάδες.
Όσο αυτά κρυώνουν, ετοιμάζουμε την γέμιση. Ξεκινάμε με τα 3 κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά και το ρύζι (μουσκεμένο*), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τριμμένη ώριμη ντομάτα, τα 2κ.γ. πελτέ, το μισό ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι-πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρεμμυδιού, λίγο γέμιση, τοποθετούμε την γέμιση μέσα στο κρεμμυδόφυλλο και με μια κίνηση τυλίγουμε τον κρεμμυδοντολμά μας και τοποθετούμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο με την ένωση προς τον πάτο της κατσαρόλας.
Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ