Φαντάσου ένα πεντανόστιμο, ζεστό σνακ που να συνδυάζει δύο μεγάλες μας αγάπες: Το ψωμί και το τυρί.
Αυτό ακριβώς είναι οι γκιουζλεμέδες με φέτα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ορεκτικό της Μυτιλήνης που μετέφεραν εκεί οι Μικρασιάτισες νοικοκυρές.
Η λέξη προέρχεται από την τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» και παραπέμπει στις φουσκάλες που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα της ζύμης του γκιουζλεμέ.
Τα τυλιχτά και διπλωμένα πιτάκια με τη τραγανή, αφράτη ζύμη είναι στην ουσία τηγανόψωμα και γίνονται τέλεια με φέτα.
Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ